فروشگاه ساز رایگان فایل فروشگاه ساز رایگان فایل
درباره فروشگاه
فروشگاه اختصاصی دانشجویان ایران
فروش انواع پروژه های دانشجویی
مقالات آماده و کامل رشته کامپیوتر نرم افزار
مقالات، تحقیقات و پروژه های آماده
در صورتی که پروژه مربوط به رشته کامپیوتر را پیدا نکردید به شماره 09159660454 پیام ارسال کنید
گزارشات
تاریخ تاسیس : 1394/07/06
تعداد محصولات اضافه شده : 34
تعداد فروشهای کاربر : 130
افراد آنلاین :
رنک فروش کاربر :
کدهای ویژه
Powered By bazarfile.com

   تحقیق مستقیم و تجربی قوانین نظری در آزمایشگاه

اکرم رویانی 1394/11/04 دسته بندی : علوم پایه 1

عنوان

تحقیق مستقیم و تجربی قوانین نظری در آزمایشگاه

پيشگفتار 

صنعت جديد ، مهندسي و تكنولوژي همبستگي بسيار نزديك با علوم پايه دارد دانستن حقايق تعاملات و فرآيندهاي صنعتي در گرو آگاهي خوب از قوانين علوم پايه است اين آگاهيها صرفاً از متون كتابهاي درسي و شنيدن درسهاي نظري حاصل نمي شود مگر اين كه دانشجو خودش در آزمايشگاه دست به تحقيق و بررسي بزند تا به رازها و نهفته ها و دقايق اصول و قوانين فيزيك دست يابد .مهمترين هدف از كار در آزمايشگاه تحقيق مستقيم و تجربي قوانين نظري است . كه دانشجو در كلاس در با آنها برخورد مي كند و همه اينها به منظور درك همه جانبه تري از مفاهيم نظري به عمل مي آيد .براي نيل بدين مورد كسب مهارت در روش تجربي ضروري است .لذا در آزمايشگاههاي علوم پايه كه دانشجو براي نخستين بار با كارآزمايشگاهي روبرو مي باشد بيشترين تكيه بر آموزش روش صحيح و دقيق تجربي و نتيجه گيري منطقي از نتايج آزمايش بر اساس قوانين نظري و برآورد كيفيت نتايج مي باشد. تا تحقيق يك قانون بخصوص از آنجا كه دانشجو پس از فراغت از تحصيل وارد بازار كار و صنعت مي شود تا از اندوخته هاي علمي خود بهره برداري عملي نمايد از اين رو دروس عملي من جمله آزمايشگاه مي تواند عرصه خوبي براي سنجش ميزان آموخته هاي نظري و توانايي بهره گيري از اطلاعات كسب شده در مواجهه با شرايط و محيط جديد و متفاوت با محيط كلاس و درس و دانشگاه باشد .چرا كه جامعه خواستار دانش و توانمنديهاي عملي است نه صرفاً اطلاعات علمي دروس عملي مي تواند پل ارتباطي خوبي ميان اين دو برقرار نمايد و اين امر نيز مي تواند هدف ديگر كار درآزمايشگاه تلقي شود .آشنايي با محيط آزمايشگاه و مقررات مربوط به آن ضروري است لذا توصيه مي شود به موارد زير توجه فرماييد.

عنوان

تحقیق مستقیم و تجربی قوانین نظری در آزمایشگاه

این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت می باشد.

پيشگفتار 

1- خطا (بيراهي)  

(بخش گرما)

2- آزمايش شماره 1   اندازه گيري طول ،جرم ، حجم و جرم حجمي

3- آزمايش شماره 2   بررسي انبساط طولي فلزات 

4- آزمايش شماره 3   بررسي انبساط حجمي مايعات 

5- آزمايش شماره 4   اندازه گيري ظرفيت گرمايي گرماسنج 

6- آزمايش شماره 5   بررسي گرمايي ويژه اجسام 

7- آزمايش شماره 6  بررسي گرماي نهان ذوب  يا گداز 

8- آزمايش شماره 7  بررسي گرماي نهان تبخير 

9- آزمايش شماره 8     تعيين معادل مكانيكي گرما ، با روش الكتريكي 

(بخش مكانيك)

10- آزمايش شماره 9     بررسي نيروي اصطكاك (مالش) 

11- آزمايش شماره 10   آونگ ساده و اندازه گيري شتاب گرانش (g) بوسيله آن 

12- آزمايش شماره 11   بررسي قانون هوك در فنرهاي مارپيچ 

13- آزمايش شماره 12  با هم بستن فنرها 

14- آزمايش شماره 13  ماشين آتوور

 

1- در اولين جلسه وورود به آزمايشگاه از محل وسايل ، كليد و پريز برق ، شير آب ، جعبه كمكهاي اوليه ، كپسول آتشنشاني و غيره آگاهي يافته و به خاطر بسپاريد .

2- رعايت نكات انضباطي از شرايط اوليه كار دسته جمعي است همواره مواظب باشيد تا مزاحمتي براي ديگران ايجاد نگردد .

3- محيط آزمايشگاه را تميز نگه داريد.

4- پيش از حضوردر هر جلسه آزمايشگاه، مطالب مربوط به آن جلسه را از كتاب فيزيك و دستور كار آزمايشگاه فيزيك و با كتابهاي جنبي مطالعه كرده و آمدگي لازم را براي انجام آزمايش كسب كنيد .

5- از روز اول بايد دفتر كار (و ماشين حساب )همراه داشته باشيد و همه اطلاعات مفيد را مطابق دستورهاي داده شده در آن بنويسد .

6- براي انجام آزمايش هر يك از جلسات وسايل مورد نياز را به طور كامل و سالم تحويل گرفته و در حين انجام آزمايش در حفظ و نگهداري آن كوشا باشيد و پس از پايان آزمايشهاي مربوط تمام وسايل را سالم تحويل دهيد .

7- سعي كنيد تمام افراد گروه در انجام آزمايشها شركت داشته باشند .

8- چنانچه طرز استفاده صحيح از وسيله اي را نمي دانيد آن را به كار نگيريد و در صورت لزوم از مربي آزمايشگاه كمك بگيريد .

9- در ضمن كار با يد مقررات ايمني را رعايت كنيد و مواظب باشيد به خود و دستگاهها صدمه اي وارد نكنيد چنانچه ضمن انجام آزمايش برايتان حادثه اي پيش آمد براي رفع آن به مربي يا مسئول آزمايشگاه مراجعه كنيد .

10- در حين آزمايشها بهتر است كه دانشجو فكر خود را به كار انداخته و سعي كند جواب سؤالهاي پيش آمده را شخصاً و اگر نشد با مشورت همكاران خود و اگر باز هم نشد توسط مربي آزمايشگاه بدست آورد ولي اين روش كه دانشجو تا با سؤال و مشكلي مواجه گرديد فوراً بخواهد آن را از ديگران بپرسد آموزنده نيست.

11- در حين اندازه گيريها و آزمايشها از همان اول بايد مراقب منابع خطاي اندازه گيري بوده و سعي شود تا حد امكان از ميزان خطاها كاسته شود .

12- در مواردي كه احتمال وجود خطا زياد است بايد آزمايش را به دفعات لازم تكرار كرده و ميانگين اندازه گيري هاي را بدست آوريد تا از تأثير خطاهاي تصادفي كاسته گردد .

13- دانشجو در حين خروج از آزمايشگاه بايد دفتر كار خود را به امضاي مربي برساند تا اينكه مربي كار وي را بررسي نموده و اگر كم و كاستي روي داده باشد همانجا جبران شود .

تهيه گزارش كار

ارائه گزارش به مافوق و تدوين طرح و برنامه اجرايي و نحوه نظلرت بر چگونگي عمليات در سطوح پايين تر از ضروريات كار در مراكز صنعتي ، اداري و خدماتي است لذا تهيه گزارش كار آزمايشگاه مي تواند تمرين خوبي براي اين مقاصد باشد . از كليه آزمايشهايي كه مشاهده كرده و يا انجام داده ايد گزارشي تهيه كنيد كه شامل موارد زير باشد :

1- نام و نام خوانوادگي و شماره دانشجويي و …

2- رشته تحصيلي… روز و ساعت آزمايشگاه … تاريخ انجام آزمايش …

3- موضوع آزمايش …

4- هدف آزمايش …

5- وسايل لازم براي انجام آزمايش …

6- مطالب علمي مربوط به ازمايش به طور اختصار …

7- شرح نحوه انجام آزمايش …

8- اشكال مورد نياز …

9- نمودار ، جداول و محاسبات لازم …

10- عوامل خطا و راههاي كم كردن اثر آنها …

11- نتيجه حاصل از آزمايش …

12- مقايسه نتايج حاصل از آزمايش با مقادير ايده آل كه از نظريه حاصل مي شود و نوشتن دلايل مطابقت و عدم مطابقت آنها …

13- نظرات و پيشنهادات …

14- پاسخ به پرسشهاي دستور كار آزمايشگاه …

خطا (بيراهي ) 

براي اندازه گيري هر كميتي بايد آن را با مقداري از همان كميت كه به عنوان واحد انتخاب شده بسنجيم نسبت مقدار كميت به واحد آن را اندازه يا مقدار عددي آن كميت مي نامند .اما معمولاً در خلال مقايسه ، دچار خطا مي شويم كه علت هاي گوناگوني دارد در زير به اختصار اين علل و عوامل را بررسي مي كنيم : 

عوامل خطا : 

اغلب براي اندازه گيري يك كميت مي توان از ابزارهاي مختلف با دقتهاي مشخصي استفاده كرد .به عنوان نمونه ضخامت يك قطعه شيشه را مي توان با يك خط كش با دقت ميلي متر ،با كوليس با دقت دهم ميلي متر و با ريز سنج با دقت صدم ميلي متر اندازه گرفت پس هر چه از ابزار دقيق تري استفاده شود معمولاً دقت اندازه گيري بيشتر خواهد بود اما دقت ابزار اندازه گيري محدود مي باشد و به طبع آن امكان خطا نيز وجود دارد و اين عامل را خطاي ابزار اندازه گيري مي ناميم از طرفي دقت شخص اندازه گير نيز عامل ديگري محسوب مي گردد كه براي مثال عمود بودن خط ديد شخص بر خط دماسنج مي تواند دقت را افزايش دهد و عدم توجه به اين امر باعث افزايش خطا مي گردد همچنين عوامل محيطي مي تواند بر دقت اندازه گيري تأثير گذار باشند .براي نمونه دماي محيط مي تواند تأثير مستقيمي بر اندازه گيريهاي ترموديناميكي بر جاي بگذارد پس به طور خلاصه عوامل خطا به سه دسته زير تقسيم مي گردد :

 


خرید و دانلود | 3,000 تومان
نوع فایل :WORD | تعداد صفحات :42

گزارش تخلف به پلیس سایت
مطالب مرتبط